Kvartet-40: Kontraster Udstilling i Galleri Valdal

26/10 - 16/11 2024

se mere om Galleri Valdal 

Kvartet-40: Kontraster
 

Maleri og tekstilkunst krydser klinger – fire kunstnere med en fælles fortid har fundet sammen igen efter fyrre år.

Fire årtier er gået, siden kunstnergruppen Kvartet udstillede sammen første gang. De fire medlemmer - Lene Frantzen, Lisbeth Tolstrup, Arthur Tudsborg og Lars Pryds - stak første gang hovederne sammen den 26. oktober 1984. Få år senere havde de deres første udstilling på Museet på Koldinghus: "Kvartet-1" – og nu genoplives samarbejdet med en jubilæums-reunion under overskriften "Kvartet-40: Kontraster".

Og kontrastfuld bliver udstillingen i den grad: Lene Frantzen har gennem årene udviklet og forfinet en helt særlig måde til at fremstille filtede billeder, objekter og brugsgenstande, mens gruppens anden tekstilkunstner, Lisbeth Tolstrup, er optaget af taktile fortællinger i grove materialer. De to maleres udtryk spænder fra Arthur Tudsborgs surrealistiske skildringer af en kunstners praktiske hverdag og drømmeunivers til Lars Pryds' næsten sort-hvide, grafiske abstraktioner.

Der ferniseres lørdag 26. oktober kl. 11-14, og alle kunstnere vil være til stede.

 

Galleri Valdal er et kunstnerdrevet udstillingssted i Gl. Valby, der åbnede i sommeren 2023. Her præsenteres udstillinger båret af kunstnerisk nysgerrighed og stor respekt for forskellige udtryksformer. Stedet har en særlig forhistorie, der rækker tilbage til midt i 1800-tallet og til kunstnerkolonien Valdal. Bag Galleri Valdal står maler og grafiker Lars Pryds samt tekstilformgiver og kunsthistoriker Lisbeth Tolstrup.

 

Kvartet-40: Kontraster

Fernisering: lørdag 26. oktober kl. 11-14. Alle fire kunstnere vil være til stede.

Udstilling: 26. oktober til og med 16. november 2024,
åben torsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-14 samt efter aftale.